Sprendimai lengvajam transportui

Padangų slėgio matavimo sistemos praktiškumas

Visi suvokiame, jog tinkamai prižiūrint bei eksplotuojant ratus galime sumažinti automobilio kuro sąnaudas, prailginti padangų tarnavimo laiką ar net gi užtikrinčiau valdyti automobilį. Tačiau retas vairuotojas prisiverčia dažnai patikrinti slėgį padangose. Būtent todėl kompanija Steel-Mate sukūrė TPMS.

Tai visgi, kas tas TPMS?

TPMS – padangų slėgio matavimo sistema. Šis prietaisas veikia bevieliu ryšiu. Jis skirtas matuoti bei stebėti padangų būklę ir tuo pačiu perduoti visą informaciją vairuotojui. Sistema automatiškai stebi padangų slėgi ir temperatūrą.

TPMS veikimo principas

Kuomet sistema pastebi neatitikimus padangose (per mažas slėgis, per aukšta temperatūra) iš karto informuoja vairuotoją garsiniais ir vizualiniais perspėjimais.

TPMS Nauda

1.  Visada tiksli informacija apie padangų būklę – oro slėgį ir temperatūrą
2.  Mažesnės kuro sąnaudos
3.  Sumažėjęs padangų nusidėvėjimas
4.  Pagerėjęs transporto priemonės valdomumas
5.  Sumažėjęs stabdymo kelias
6.  Sumažėjusi slydimo rizika

Kodėl verta įdiegti TPMS sistemą?

Remiantis JAV surinktais duomenimis:
1. 15 milijonų litrų kuro per dieną yra iššvaistoma dėl pernelyg mažo slėgio padangose.
2. Dėl pernelyg žemo oro slėgio padangose, kasmet įvyksta 80 000 incidentų.
3. Tinkamai pripūstos padangos prailgina jų tarnavimo laiką iki 35%.

TPMS sistemos panaudojimas transporto įmonėse

Yra paskaičiuota, jog sunkvežimiui nuvažiavus 120 000 km su netinkamai eksplotuojamomis padangomis, vieno litro dyzelio kaina papildomai išauga 0,89 eur.

TPMS padeda sumažinti vairuotojų manipuliavimą situacija

Transporto versle neretai pasitaiko situacijų, kuomet, vairuotojų teigimu, dėl tam tikrų aplikybių buvo patirti didesni kaštai, pavyzdžiui, sunaudota daugiau kuro. Kaip viena iš to priežasčių – netinkamas slėgis oro padangose.

Kaip patikrinti ar vairuotojas sako tiesą?

Naudojant TPMS sistemą tai padaryti paprasta – transporto vadybininkas ar vadovas kompiuteryje visada mato, kokia yra tikroji padangų būklė – slėgis kiekvienoje iš jų, temperatūra – būtent todėl manipuliuoti šiais duomenimis vairuotojas progos neturi.

Įdiegus TPMS sistemą ir sujungus su GSM transporto sistema, transporto vadybininkas ar įmonės vadovas realiu laiku matys kiekvieno sunkvežimio, kuriame įdiegta TPMS sistema, padangų būklę – slėgį, temperatūrą. Tokiu būdu bus galima išvengti nemalonių situacijų.

Sujungus TPMS ir transporto GSM sistemą galima pastoviai stebėti ne tik vieno sunkvežimio, bet ir viso autoparko padangų duomenis realiu laiku kompiuteryje.