Garso ir video sprendimai

Automobilio monitorių įvairovė

AUTOMOBILIO MONITORIŲ ĮVAIROVĖ

Pramogoms skirti monitoriai automobilio salone sudaro solidumo ir net prabangos įspūdį. Žiūrint iš praktinės pusės, galbūt tokie prietaisai nėra labai reikalingi tik iš namų į darbą ir atgal tuo pačiu maršrutu pavieniui važinėjantiems vairuotojams, bet asmenims, daug laiko praleidžiantiems išvykose ar norintiems suteikti papildomo komforto savo keleiviams, monitoriai su prie jų prijungtomis pramogų sistemomis taps tikru atradimu.

Lubiniai monitoriai

 

Vienas iš patogesnių monitorių variantų yra montuojamas lubose. Tai nereiškia, kad teks stebeilytis į lubas – tai būtų nepatogu ir gadintų akis. Iš tikrųjų šis ekranas atsilenkia iš pagrindinio montuojamo bloko ir atrodo tarsi apverstas nešiojamas kompiuteris. Prie patogesniųjų šį modelį galima priskirti todėl, kad tiek ekranas, priklausomai nuo konkretaus modelio, gali būti didelis (pvz. 15,6 colio įstrižainė, 16 : 9 šonų santykis). Lubiniai monitoriai yra valdomi ant korpuso esančiais mygtukais arba nuotoliniu valdymo pultu, taip pat turi įrengtą apšvietimą. Kai kurie gali būti pasukami net 270 laipsnių kampu, kas leidžia manipuliuoti sėdėjimo vieta filmo žiūrėjimo metu.

Mūsų parduotuvėje siūlomi lubiniai monitoriai suderinami su daugeliu informacijos talpyklų ir gali iš jų atgaminti garso bei vaizdo medžiagą. Į prietaisą gali būti įdėta SD atminties kortelė ar įstatytas USB raktas. Kai kurie modeliai turi įmontuotą DVD grotuvą. Bet kurį monitorių (jei modelis turi reikiamas jungtis), galima sujungti su automobilio multimedija – muzikos failai ir filmai bus atkuriami būtent iš jos. Su lubiniais monitoriais kartu gali būti naudojamos infroraudonųjų spindulių (IR) ausinės, automobilio garso sistema (FM bangų siųstuvo pagalba), žaidimų konsolė, „iPod“, „Blu-ray“ grotuvas (RCA, HDMI jungtys). Svarbu paminėti, kad konkretaus modelio komplektacija yra skirtinga ir toks monitorius gali turėti ne visas funkcijas, kurios aprašomos čia.

Montuojami į galvos atlošą monitoriai

Kitas monitorių tipas yra montuojamas tiesiai į sėdynių atlošus. Nors pats ekranas nėra toks didelis (daugiausiai 9 colių įstrižainė, o raiška – 800 x 400), bet jis turi kitų įdomių privalumų, iš kurių svarbiausias – kompiuterinių pramogų pasiūla. Siūlomi 8 ir 32 bitų žaidimų variantai. Nežinantiems galima pasakyti, kad pirmoji „Playstation“ konsolė buvo 32 bitų, tad tai tikrai nebus „Gyvatėlės“ lygio pramogos. Maža to, čia jau numatyti 32 žaidimai ir pridedamas bevielis valdymo pultelis.

Be žaidimų, taip pat paminėtina, kad didžioji dalis šių monitorių turi CD bei DVD plokštelių grotuvą ir plačias audio/video formatų atgaminimo galimybes (MP4, JPEG ir kiti). Čia taip pat randami IR ir FM siųstuvai ir visos kitos sąveikos funkcijos (išskyrus HDMI jungtį). Pridedamas ir nuimamas ekrano uždangalas su užtrauktuku. Kaip ir lubiniuse monitoriuose, konkretaus modelio komplektacija yra skirtinga.

Montuojami ant galvos atlošo monitoriai

Norintiems išsaugoti savo mėgstamus galvos atlošus yra siūlomi monitoriai, kurie įtaisomi ne į pačią pagalvėlę, o tiesiog ant jos. Tai yra, vertinant iš vizualinės pusės, skirtumas pasireiškia tuo, kad šie ekranai išsikiša už atlošo ribų.

Šie monitoriai savo funkcionalumu yra beveik identiški montuojamiems į galvos atlošą. Monitoriuje gali būti įdiegtas DVD grotuvas, IR ir FM siųstuvai. Verta paminėti keletą skirtumų – konkretus modelis gali turėti liečiamą ekraną. Šiuose monitoriuose  nerasite AV IN jungties, todėl žaidimų konsolės, ar kitos pramogų sistemos prijungti nepavyks. Tačiau, priklausomai nuo modelio komplektacijos, monitorius gali turėti SD/USB jungtis – muzikos ir video failus, tuomet atkursite iš šių laikmenų.