Izoliacinės medžiagos
Papildoma automobilio garso izoliacija

Izoliacinės medžiagos

Pastaruoju metu jaučiamas vis didesnis klientų susidomėjimas garso izoliacinėmis medžiagomis.  Šis, iš pirmo žvilgsnio, itin paprastas produktas yra labai naudingas įvairiose srityse – pradedant automobilių pramone, baigiant žemės ūkiu ir gamyklomis.

Platus panaudojimas

Jei anksčiau šios medžiagos būdavo dažniausiai montuojamos automobiliuose, tai dabar, dėka jų praktiškumo ir sąlyginai nesudėtingo montavimo, yra klojamos ir kitur, pavyzdžiui, butuose, ar žemės ūkio technikoje.

Garso – šilumos izoliacija užtikrina tiek komfortiškesnį transporto priemonės vairavimą, tiek ir malonesnę ir patogesnę darbo aplinką.

Šios medžiagos aktualios ir krovininių automobilių vairuotojams, kurie kelyje praleidžia daug laiko. Tyla kabinoje, sumažėjusi vibracija ir girgždesiai – izoliacinių medžiagų rezultatas.

Susimontavę šiuos produktus namuose, tose vietose, kuriose jaučiamas sandarumo trūkumas, sutaupysite tiek šilumos (pavyzdžiui, išleidžiamos pro duris), tiek ir pajausite didesnę ramybę bei geriau pailsėsite.

Verta paminėti ir žemės ūkio technikos sąvininkus, kurie daug laiko praleidžia dirbdami būtent šiose mašinose. Nemažas variklio garsas, girgždesiai ir vibracija – įprastas dalykas, tačiau montuojant garso izoliacines medžiagas šios problemos yra išsprendžiamos. Toliau aptarsime skirtingas izoliacinių medžiagų rūšis. Kiekvieną iš jų galite įsigyti parduotuvėje autokraitis.lt

Garso-šilumos izoliacinės medžiagos

Šios medžiagos sumažina triukšmą ir padeda išsaugoti šilumą. Medžiagos elastingos, atsparios drėgmei, pasižymi stipriu kibumu prie montuojamų paviršių. Montažinis sluoksnis iš mastikos yra vienas iš geriausių šiuo metu naudojamų technologinių garso izoliacijos sprendimų, užtikrinantis žymiai geresnį prilipimą prie paviršiaus, lyginant su izoliacinėmis priemonėmis su papildomu klijų sluoksniu.

Šios savybės ypač aktualios montuojant garso izoliaciją ant nelygaus reljefo paviršių, o taip pat kai garso ar vibro izoliacija eksploatuojama žemose temperatūrose. Mastikos sluoksnis puikiai sulaiko vandenį ir drėgmę nuo patekimo po montažiniu sluoksniu ir yra gera apsauga nuo korozijos židinių atsiradimo ir išplitimo.

Vibraciją slopinančios medžiagos

Šios medžiagos yra lanksčios, elastingos, savaime lipnios (be papildomo klijų sluoksnio), gerai sugeria vibraciją. Gaminama iš lipnių polimerų (mastikos), o išorinėje pusėje yra aliuminio folija. Ypatinga gamybos technologija leidžia pagaminti aukštos klasės produktą su stabiliais ir nekintančiais eksploataciniais parametrais. Ši vibro izoliacinė medžiaga yra atspari drėgmei, turi hermetizuojančių ir antikorozinių savybių, montavimo metu medžiagos nereikia kaitinti.

Girgždesį slopinančios medžiagos

Tai  sandarinančios ir dekoratyvinės medžiagos, pagamintos audinio pagrindu. Medžiagos storis vidutiniškai apie 1-1,5 mm su klijų sluoksniu, uždengtu apsaugine plėvele. Naudojamos girgždesių slopinimui besiliečiančiose interjero detalėse, sandarinimui ir siūlių bei sujungimų užpildymui.

Galimi medžiagų variantai – montuojant kelias medžiagas iš karto

Geriausi rezultatai pasiekiami klojant kelias medžiagas iš karto – dviem ar net trimis sluoksniais. Tai efektyvus būdas, tačiau jis reikalauja daugiau pasiruošimo – reikia iš anksto įsigyti visas reikiamas medžiagas, apskaičiuoti jų kiekį.

Išbandyti – verta

Geriausias būdas įsitikinti šių produktų nauda – išbandyti. Susisiekite su mumis – patarsime, kurios rūšies medžiagos Jums yra tinkamos bei kokį jų kiekį reikėtų įsigyti. Tylesnė aplinka, sutaupyta šiluma, sumažėjusi vibracija ir girgždesys – tik keli privalumai, į kuriuos verta atkreipti dėmesį.